Algemene voorwaarden

Maan photography

Bij het boeken van een fotoshoot, portfolioshoot dag, mentorsessie of retreat gaat de klant automatisch akkoord met de onderstaande voorwaarden van Maan Photography:

Algemeen
Het auteursrecht op de foto’s berust bij de fotograaf.
De fotograaf blijft ten alle tijden eigenaar van de foto’s.

De fotograaf zal in geen geval persoonlijke gegevens zoals email, telefoonnummer etc. openbaar maken.

Aanbetaling fotoshoot
Bij het boeken van een shoot betaal je een shootfee (zonder foto’s). Deze is voor een Newbornshoot Eur 200,- en voor de overige shoots Eur 175,-. Deze shootfee is tevens je aanbetaling waarmee je je plek in onze agenda definitief reserveert. Na de shoot kies je welke fotopakketten je graag wil hebben en ontvang je daarvoor de factuur. Op de info pagina per shoot vind je de fotopakketprijzen en wat allemaal is inbegrepen in de shootfee.

Voor een minishoot betaal je het volledige bedrag vooraf.

Betaling
De facturen voor de shoot worden binnen 8 dagen na de factuurdatum betaald door de klant. De klant dient de factuur na ontvangst te controleren op eventuele onjuistheden. De klant ontvangt de foto’s nadat er betaald is.

Indien er sprake is van meerwerk en/of hogere kosten tijdens of na een fotoshoot, welke noodzakelijk waren, komen deze kosten of vergoeding voor meerwerk voor rekening van de klant. Dit wordt altijd tijdens of na de shoot door de fotograaf met de klant gecommuniceerd.

Klachten
Bij klachten wordt er binnen 7 dagen na ontvangst van de foto’s contact opgenomen met de fotograaf. Vervolgens wordt er bekeken in hoeverre een financiële tegemoetkoming of herhaling van de fotoshoot een mogelijkheid is.

Aansprakelijkheid
De fotograaf is niet aansprakelijk voor lichamelijke dan wel materiële schade veroorzaakt tijdens de fotoshoot, tenzij er sprake is van grove schuld of opzet aan de zijde van de fotograaf.

Commerciële en zakelijke doeleinden
Wanneer je een shoot bij ons boekt ga je automatisch akkoord dat de foto’s online en offline gebruikt mogen worden voor promotie doeleinden van Maan Photography.

Mocht je dit liever niet hebben? Geen probleem, maar dan bespreek je dit vooraf met ons.

De digitale bestanden geven de klant recht voor eigen gebruik, het is niet toegestaan om bestanden voor commerciële of non-profit bedrijven te gebruiken en/of te publiceren in gedrukte media tenzij van te voren anders is afgesproken.

Bewerking
Er worden geen onbewerkte originele foto’s geleverd.

Het is niet toegestaan om digitale bestanden op internet te plaatsen in een andere bewerking dan dat deze gemaakt zijn door Maan Photography.

Naamsvermelding
Bij het gebruiken/publiceren van de foto’s door de klant, bijvoorbeeld op social media, dient altijd de naamsvermelding of verwijzing naar de fotograaf gebruikt te worden.

Verzetten / Annulering
In geval van slecht weer (storm, onweer of zware regenval) of ziekte wordt de shoot verzet en kijken we samen weer naar een passende datum. Dit wordt uiterlijk op de ochtend van de geplande fotoshoot besloten.

Verzetten van de shoot op verzoek van de klant is de eerste keer kosteloos. Bij een tweede keer verzetten binnen twee weken van de shoot datum komt er Eur 50,- op de shoot prijs bij. Je houdt immers een plek in onze agenda bezet die anders gereserveerd kan worden door een andere klant.

In geval van annulering van de opdracht door de klant, heeft de fotograaf recht op een vergoeding van Eur 100,- in verband met misgelopen inkomsten.

Overmacht
Het kan gebeuren dat een fotoshoot door overmacht (ziekte of een geboorteshoot e.d.) vanuit Maan Photography verzet moet worden. Hierdoor zal de fotograaf niet aan de afspraak kunnen voldoen. Samen kijken we dan naar een nieuwe passende nieuwe datum.

Geboorteshoot
Door het jaar heen kunnen we maximaal vijf geboorteshoots aannemen. Hiervoor maken we een aparte offerte, afhankelijk van jouw wensen. Na akkoord van de offerte betaal je een aanbetaling van Eur 250,-. Nadat de aanbetaling voldaan is, is je plek voor de geboorteshoot definitief gereserveerd voor je. Bij annulering van de shoot binnen 14 dagen van de uitgerekende geboortedatum vind er geen terugbetaling van de aanbetaling plaats, aangezien we dan al 24/7 beschikbaar staan voor jouw bevalling.

Een geboorte laat zich niet plannen. Mocht bij aankomst bij jullie thuis of in het ziekenhuis jullie kindje toch al geboren zijn voordat ik er ben, dan maak ik alsnog een mooie reportage van de eerste uren en momenten na de bevalling. Daarnaast zal ik in overleg met jullie, in plaats van de geboorte zelf, dan in de kraamweek nog een keer terugkomen om daar een mooie reportage van te maken. Zodat je alsnog een mooie waardevolle herinnering hebt aan de geboorte en eerste momenten van jullie kindje.

Portfolioshoots
Bij het boeken van een shoot betaal je een aanbetaling van Eur 75,-. Nadat de aanbetaling voldaan is, is je plek tijdens de betreffende portfolioshoot definitief gereserveerd voor je. Bij annulering van jouw zijde draag je zelf zorg voor een vervanger. Er vindt geen terugbetaling van de aanbetaling of het volledige bedrag plaats, gezien de kosten die reeds door ons gemaakt zijn voor de portfolioshoot.

Mocht je onverwachts op de dag zelf (door bijvoorbeeld ziekte of pech onderweg) niet kunnen komen en je hebt geen vervanger kunnen regelen, dan is dat overmacht en ontvang je een tegoedbon van Eur 100,- die je kunt gebruiken voor het deelnemen aan een andere portfolioshootdag naar keuze bij ons.

Mentorsessie
Door het jaar heen hebben we plekjes gereserveerd voor mentorsessies. Het bedrag voor een mentorsessie wordt bij het boeken van de mentorsessie naar keuze volledig betaald. Er vindt geen terugbetaling plaats, de mentorsessie kan wel in overleg verzet worden naar een ander tijdstip.

Inspiration Journey voor fotografen
Zodra termijn 1 voldaan is, is je plek tijdens deze reis definitief gereserveerd voor je. Bij annulering binnen 60 dagen voor vertrek heb je geen recht meer op restitutie en dien je het volledig verschuldigde bedrag voor de reis te voldoen.

Nog vragen?
Als jullie nog andere vragen hebben dan horen we dit natuurlijk graag en kun je ons altijd mailen via info@maanphotography.nl.

©Maan Photography | Okt 2022