Camperreis Andalusia

  /  
mei 29, 2019

Een camperreis maken stond al enige tijd op mijn verlanglijstje, maar als vrouw alleen met twee jonge kinderen vond ik dit toch wel spannend. Afgelopen zomer heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik samen met mijn kinderen een prachtige reis door Andalusia gemaakt.

De eerste stop was in Malaga. Hier verbleven we een aantal nachten in een heerlijk apartement 50 m van het strand en hebben we een warm weerzien met mijn broer en schoonzus gehad.

Vervolgens hebben we in de buurt van Malaga onze camper opgehaald. Een 6-persoons camper met werkelijk alles erop en eraan. Na een klein proefritje gereden te hebben met de eigenaar, kreeg ik vol vertrouwen de camper mee en ging ons camperavontuur van start.

Onze eerste stop was Granada en gelijk een vuurdoop voor mij. Onze camping bevond zich op een hoge bergtop, die alleen met haarspeldbochten bereikbaar was. Eenmaal op de camping hadden we een prachtige plek met een nog mooier uitzicht. De volgende dag stond het Alhambra op het programma. Een ‘must see’ als je in Granada bent!

De derde dag was weer een reisdag, ditmaal naar Sevilla. Wederom een fijne camping met zwembad en een bus die voor de ingang stopt en je naar de stad brengt. Na een warme nacht trekken we al vroeg naar de stad. Prachtige gebouwen, kastelen en kerken hebben we bezocht en met als kers op de taart nog een segway tour door Sevilla.

Op dag 5 vertrokken we al vroeg naar Tarifa. Een plaats waar kitesurfen zeer populair is en waar je witte stranden en een azuurblauwe zee hebt. Samen met mijn zoon heb ik mijn eerste kiteles gehad. Best moeilijk maar heel leuk om gedaan te hebben. De dag erna hebben we nog dolfijnen en walvissen gespot voor de kust met Afrika.

De laatste dag van onze rondreis stond in het teken van de Caminito del Rey. Kliffen met touwbruggen ertussen, zodat je door de kliffen heen kan lopen. Een bijzondere ervaring met prachtig rotspartijen en uitzichten.

We hebben de camper na acht dagen weer veilig teruggebracht en onze reis afgesloten met zes dagen in Benemaldena. Achteraf voor ons iets te toeristisch, maar prima apartement met veel zwembaden en glijbanen voor de kinderen. Kortom een prachtige reis om nooit meer te vergeten!